Stichting Alphense Oranje Vieringen

Veel sport en spel op het Europapark

2017 Europapark1Spelen en sporten staan weer centraal op het Europapark op Koningsdag. Kinderen van klein tot groot kunnen zich weer uitleven op de grote springkussens en de stormbaan. Je kunt kanovaren maar ook broodjes bakken en eendjes hengelen. Er zijn sportverenigingen die demonstraties geven. Restaurant Trots zal in samenwerking met de partyservice van Alle Hens de catering verzorgen.

Het programma:

Tijd Activiteit
12.00 uur Start verkoop kaarten
12.30 uur Alle attracties gaan open
Doorlopend De volgende verenigingen geven shows en demonstraties:
Alphen Beweegt
De Alphense DamClub
Wielervereniging Avanti
Twirlvereniging Spirit MTD
Scouting Willem Barendsz
Scouting De Uithoek
14.45 uur Optreden van het koor Rock Vocals uit Waddinxveen
17.00 uur Sluiten van de attracties en einde van het programma

Rock Vocals uit Waddinxveen

Rock Vocals is een uniek rockkoor dat sinds 2000 bestaat uit liefhebbers van stevige rockmuziek. Stevig, want hun repertoire bestaat o.a. uit nummers van: AC/DC, Anouk, Bon Jovi, the Scorpions, U2,  Nickelback, Bryan Adams, Live, Golden Earring, Nirvana, Kiss, Heart en the Simple Minds. Rock Vocals zingt 3-stemmig, soms 4-stemmig en heeft eigen arrangementen. Dit alles onder de enthousiaste en deskundige leiding van onze vocal coach Margje.

Scouting groep de Uithoek

De scoutinggroep de Uithoek komt ieder jaar met een spectaculair programma met als motto voor elk wat wils. Voor de durfals is er een kabel- en stormbaan en de kleintjes kunnen geschminkt worden of een lekker broodje bakken.

Stormbaan en kabelbaan

I2017 europapark3n de stormbaan staan allemaal hindernissen die je moet beklimmen, waar je onderdoor moet kruipen, en voorbij moet slingeren. Bij de stormbaan geldt: hoe ouder je bent, hoe meer uitdaging er is. Het maakt dus niet uit of je nou 7, 15 of 45 bent, de stormbaan kan iedereen aan! Wil je nog meer uitdaging, ga dan na de kabelbaan gelijk door naar de stormbaan.

Schmincken

Loop langs bij de Sherpa’s en laat je gezicht omtoveren tot een tijgertje, clowntje of prinsesje.

Broodjes bakken

Je eigen broodje bakken bij het kampvuur en daarna opeten met boter en suiker, lekker hoor! Kom dus langs bij het broodje bakken.

Minipionieren

Onder de indruk van de imposante kabelbaan die de scouting heeft gebouwd. Nou, je mag zelf ook je handen uit de mouwen steken bij minipionieren. Je krijgt van ons kleinere stokken en elastiek en daarmee kan je dan je eigen bouwwerken in elkaar knutselen. Altijd al een keer je eigen brug of toren willen maken? Kom dan langs bij het minipionieren.

Mis al deze activiteiten niet en ontmoet ons tijdens Koningsdag op het Europapark.

Scouting Willem Barendtz

Ook scouting Willem Barendtz is weer ruim vertegenwoordigd met veel uitdagende outdoor activiteiten voor de Alphense jeugd. Er worden spelletjes georganiseerd die variëren van serviesgooien in de ‘Vrolijke Kombuis’, eendjes hengelen en sponsgooien tot kanovaren.

Alphen Beweegt

Op koningsdag is Alphen Beweegt van de partij in het Europa park. Wij zullen aanwezig zijn met een leuk sportief spelprogramma, waaronder een aantal onderdelen die je kennis laten maken met het aangepast sporten. Via een afteken kaart die je op de dag zelf kan ophalen kun je alle onderdelen langs gaan. Tegen inlevering van een volle kaart krijg je van Alphen Beweegt een prijsje!
Wij hebben er heel veel zin in en hopen zoveel mogelijk kinderen en ouders tegen te komen op Koningsdag in het Europapark!

Alphense DamClub (ADC)

Dammen lijkt een simpel spel, maar achter de eenvoudige spelregels zit een hoop moois verborgen. Zo kun je een schijf weggeven om er veel meer terug te pakken of met een dam het hele bord rondslaan. Tijdens Koningsdag kun je bij de kraam van de Alphense DamClub in het Europapark de spelregels nog eens doornemen, trucjes leren of direct een potje spelen. Als je de smaak te pakken hebt, dan moet je zeker eens langskomen op onze clubavond. Zie daarvoor onze website.  www.alphensedamclub.nl

Twirlvereniging SPIRIT

SPIRIT is een wedstrijdgerichte, maar vooral een gezellige en sportieve vereniging, waar meisjes en jongens vanaf ongeveer 5 jaar kunnen komen dansen en/of twirlen. Er wordt meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden door solisten, duo’s, kleine en grote groepen. SPIRIT verzorgt ook peuter- en kleuterdanslessen voor kindjes al vanaf 2,5 jaar!   www.mtd-spirit.nl

Wielervereniging Avanti

De vereniging telt ca. 100 leden en beschikt over een eigen afgesloten wielerparcours met clubhuis in het sportpark Kerk en Zanen. Om kennis te maken met de wielersport kunnen kinderen een paar keer op proef mee trainen. De vereniging heeft een aantal racefietsen en helmen die je tijdens de trainingen kunt gebruiken.   www.wvavanti.nl

Jeu de boules voor Alpe d’Huzes op ‘Koninginnedag’

Op zondag 30 april 2017 wordt er van 10.30-16.00 uur bij ACP Les Pointeurs gebouled voor Alpe D’Huzes. Iedereen kan door het spelen van een aantal jeu de boules partijen het goede doel steunen. Voor het meedoen wordt een kleine bedrage gevraagd. Iedereen is welkom.

Vanaf 10.30 uur zijn de leden van Les Pointeurs aanwezig om iedereen kennis te laten maken met dit leuke spel. Mis deze gezellige dag niet en steun de deelnemers aan Alpe d’Huzes.

Adres: Olympiaweg 2b, sportpark Zegersloot (voorbij KV Tempo, rechtsaf)