Europapark

Sport en spel op het Europapark

Spelen en sporten staan weer centraal op het Europapark op Koningsdag. Kinderen van klein tot groot kunnen zich weer uitleven op de grote springkussens en de stormbaan. Je kunt kanovaren maar ook broodjes bakken en eendjes hengelen. Er is een paard met wagen waar je een rondje mee kan rijden. Er zijn sportverenigingen die demonstraties geven. Restaurant Trots zal in samenwerking met de partyservice van Alle Hens de catering verzorgen.
Dit jaar zijn er ook twee nieuwe activiteiten: wat dacht je van een waterraket schieten, een insectenlolly of een petfles moestuintje maken in de ontdekbus en een cupcake-wedstrijd!!

Dit jaar is er voor het eerst een cupcake wedstrijd in het Europapark. Kinderen in de leeftijd tot 12 jaar mogen meedoen. Maak thuis een lekkere, mooie, gekke cupcake en breng die naar het Europapark. Een jury (we verklappen nog niet wie daar in zit) zal de cupcakes beoordelen op smaak en uiterlijk. Er zal een eerste, tweede en derde prijs worden uitgereikt op het podium. Voor meer informatie over de wedstrijd: volg onze facebookpagina!

 

Het programma:
12.00 uur Start verkoop kaarten
12.30 uur Alle attracties gaan open

De volgende verenigingen geven shows en demonstraties:
De Alphense DamClub
Twirlvereniging Spirit MTD
Scouting Willem Barendsz
Scouting De Uithoek

14.45 uur Optreden van het koor Rock Vocals uit Waddinxveen
De hele middag is er leuke muziek te horen in het Europapark

16.00 uur Start jurering van de cupcakes
16.30 uur De prijsuitreiking van de cupcake-wedstrijd.
17.00 uur Sluiten van de attracties en einde van het programma

Scouting groep de Uithoek
De scoutinggroep de Uithoek komt ieder jaar met een spectaculair programma met als motto voor elk wat wils. Voor de durfals is er een kabel- en stormbaan en de kleintjes kunnen geschminkt worden of een lekker broodje bakken.

Stormbaan en kabelbaan
In de stormbaan staan allemaal hindernissen die je moet beklimmen, waar je onderdoor moet kruipen, en voorbij moet slingeren. Bij de stormbaan geldt: hoe ouder je bent, hoe meer uitdaging er is. Het maakt dus niet uit of je nou 7, 15 of 45 bent, de stormbaan kan iedereen aan! Wil je nog meer uitdaging, ga dan na de kabelbaan gelijk door naar de stormbaan.

Schmincken
Loop langs bij de Sherpa’s en laat je gezicht omtoveren tot een tijgertje, clowntje of prinsesje.

Broodjes bakken
Je eigen broodje bakken bij het kampvuur en daarna opeten met boter en suiker, lekker hoor! Kom dus langs bij het broodje bakken.

Minipionieren
Onder de indruk van de imposante kabelbaan die de scouting heeft gebouwd. Nou, je mag zelf ook je handen uit de mouwen steken bij minipionieren. Je krijgt van ons kleinere stokken en elastiek en daarmee kan je dan je eigen bouwwerken in elkaar knutselen. Altijd al een keer je eigen brug of toren willen maken? Kom dan langs bij het minipionieren.

Scouting Willem Barendtz
Ook scouting Willem Barendtz is weer ruim vertegenwoordigd met veel uitdagende outdoor activiteiten voor de Alphense jeugd. Er worden spelletjes georganiseerd die variëren van serviesgooien in de ‘Vrolijke Kombuis’, eendjes hengelen en sponsgooien tot kanovaren.

Alphense DamClub (ADC)
Dammen lijkt een simpel spel, maar achter de eenvoudige spelregels zit een hoop moois verborgen. Zo kun je een schijf weggeven om er veel meer terug te pakken of met een dam het hele bord rondslaan. Tijdens Koningsdag kun je bij de kraam van de Alphense DamClub in het Europapark de spelregels nog eens doornemen, trucjes leren of direct een potje spelen. Als je de smaak te pakken hebt, dan moet je zeker eens langskomen op onze clubavond. Zie daarvoor onze website.
www.alphensedamclub.nl

Twirlvereniging SPIRIT
SPIRIT is een wedstrijdgerichte, maar vooral een gezellige en sportieve vereniging, waar meisjes en jongens vanaf ongeveer 5 jaar kunnen komen dansen en/of twirlen. Er wordt meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden door solisten, duo’s, kleine en grote groepen. SPIRIT verzorgt ook peuter- en kleuterdanslessen voor kindjes al vanaf 2,5 jaar!
www.mtd-spirit.nl