Voorwoord

Kroonjaar

2017 Voorwoord KroonjaarAls je als voorzitter eind februari een telefoontje krijgt met de vraag hoe laat ook al weer de officiële opening van Koningsdag op het Burgemeester Visserpark is, dan weet je dat door de inzet van ons enthousiaste bestuur alle festiviteiten voor Koningsdag bijna rond zijn. Het wordt dit jaar weer een feestelijke en gezellige oranjedag. Niet alleen op het Burgemeester Visserpark, maar ook op het Europapark, Aarplein en Rijnplein, en in het Theater Castellum. Er is deze Koningsdag weer van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Van muziek en dans tot sport en spel en van verrassende marktkraampjes tot spannende attracties op de kermis. We rekenen weer op jullie komst!

Jos de Heij, al sinds 1987 bestuurslid, gaat ons team helaas verlaten. Jos, altijd enthousiast en gedreven, heeft vele uren besteedt om eerst de Koninginnedagen en later de Koningsdagen tot een succes te maken, dankjewel. We zullen Jos zeker nog vaak zien op 27 april, maar dan als bezoeker of als deelnemer aan de korendag.

Sinds 30 april 2013 is ieder jaar voor Koning Willem-Alexander natuurlijk een kroonjaar, maar hij wordt dit jaar 50 en dit is voor hem aanleiding voor een feestje en een terugblik op de achterliggende jaren. Eerst een diner met 150 Nederlanders op vrijdagavond 28 april op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Maar daarna is voor iedereen het Paleis vijftig uur onafgebroken open met momenten van herkenning. In het paleis is er een bijzondere show te zien die gaat over het leven in het Koninkrijk der Nederlanden van de afgelopen vijftig jaar.

2017 voorwoord kroonjaar WAEen vraag voor de 50-plussers: wat deed u op 27 april 1967? Nou, ik weet het nog. Mijn vader kwam mij wakker maken want er was een prinsje geboren en dus was het tijd voor beschuit met muisjes. De tv stond aan maar er was in mijn ogen niets bijzonders te zien, alleen het ziekenhuis was in beeld. “Komen prinses Beatrix en de baby nog op tv?” vroeg ik, maar helaas. Toen wilde ik weer naar bed. De volgende dag gingen we met de klas allemaal met een oranje ballon in optocht naar het Burgemeester Visserpark, zingend “Oranje Boven, leve de nieuwe prins”.

We wensen Koning Willem-Alexander, samen met zijn gezin in Tilburg een fijne en feestelijke verjaardag toe.

Zwantine Boer

Voorzitter