Voorwoord

Een feest voor iedereen

Het wordt weer voor iedereen een mooi Oranjefeest op Koningsdag, dat weet ik zeker! Ons bestuur heeft de afgelopen maanden weer veel tijd gestopt in de organisatie en het resultaat mag er zijn. Een Oranjefeest vol traditie met de kinderrommelmarkt, de kermis, de kindervoorstelling, de korendag en veel sport en spel.  Maar er zijn ook veel nieuwe festiviteiten om van te genieten. Voor de kleine onderzoekers is er de Ontdekbus en we houden voor de aspirant banketbakkers een cupcakewedstrijd. Wie bakt er de lekkerste en mooiste cupcakes en gaat er met de eerste prijs vandoor? Haal daarnaast op Koningsdag de dansschoenen maar uit de kast want het Rijnplein wordt omgetoverd tot een dansplein met medewerking van de dansscholen De Vos en Cools  en de salsaband Orquesta Poder Latino.

Ook op Bevrijdingsdag is het feest in onze gemeente. We zijn er trots op dat we de intocht van de Liberty Tour mogen organiseren. De colonne van oude legervoertuigen zal de oorspronkelijke route van onze bevrijders in 1944 rijden en de estafetteploeg begeleiden met het bevrijdingsvuur. Veel organisaties in onze gemeente doen mee en zorgen ervoor dat het bevrijdingsvuur op 5 mei in alle kernen zal branden.

We hopen natuurlijk dat iedereen komt om de verschillende locaties te bezoeken en te genieten van het feest. Wilt u weten wat er precies te beleven is? Op deze website, in onze Oranjekrant en op onze facebookpagina leest u er alles over.

Ik wens u namens het bestuur van de Alphense Oranjevieringen op 27 april en 5 mei een leuke en gezellige dag toe.

Zwantine Boer

Voorzitter Alphense Oranje Vieringen