Korendag

Alphense Korendag

Op Koningsdag organiseert de Alphen Oranje Vieringen een Alphense Korendag. We willen koren uit Alphen aan den Rijn in de gelegenheid stellen zich te presenteren met een optreden in het Theater Castellum. Dit jaar doen negen koren mee! Toegang is gratis. Kom ook kijken en luisteren! Het programma ziet er als volgt uit:

 

 

Tijd Koor
11.10 uur Oratoriumkoor Alphen
11.35 uur LGC (onderdeel van Stivoza) 
12.10 uur Rainbow Colours     >>…Lees meer…
12.45 uur Singing Devotion
13.20 uur Summertime
13.55 uur Pauze
14.10 uur Popkoor Vocalize
14.45 uur Gospel & Soul Choir Elijah      >>…Lees meer…
15.20 uur Simply The Best      >>…Lees meer…
15.45 uur Castellumkoor     >>…Lees meer…

Vocal Group Ladies & Gentlemen Combination

2017 - Vocal Group Ladies & Gentlemen Combination

Vocal Group Ladies & Gentlemen Combination (onderdeel van Stivoza Alphen aan den Rijn) is een organisatie voor mensen die graag zingen met als voorbeeld de koren van het TV programma korenslag. De keuze van het repertoire is heel breed, dus voor elk wat wils. De naam van de vereniging impliceert een verdeling van het type koor, dat zowel onafhankelijk als gecombineerd een heel breed publiek bedient met een gevarieerd en spetterend programma.

Het koor is toegankelijk voor zangers met noten op hun zang. De deelname aan deze club is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. De lat voor prestatie en presentatie ligt op een hoog niveau. Ambitie en inzet zijn daarom begrippen die passen in het profiel van de aspirant-zangers. Zelfstudie is hierbij een belangrijk onderdeel.
Repetities met dirigent Peter Siereveld vinden plaats op donderdagavond van 20.30 uur tot 22.30 uur in de Goede Herderkerk te Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie over ons koor en Stivoza kun je kijken op: www.stivoza.info. Op deze website vind je ook meer informatie over FIFTY-FIFTY, de gezellige zangclub voor 50-plussers.
^^ ..top..^^

Rock Vocals

2017 - Rock VocalsRock Vocals is een uniek rockkoor dat sinds 2000 bestaat uit liefhebbers van stevige rockmuziek. Stevig, want ons repertoire bestaat o.a. uit nummers van: Bon Jovi, The Scorpions, U2, Kiss, Simple Minds, Golden Earring en Heart.

We repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in een gezellige sfeer in onze oefenruimte te Waddinxveen. Dit alles onder de enthousiaste en deskundige leiding van onze vocal coach Margje Ottenvanger. Rock Vocals zingt 3-stemmig, soms 4-stemmig en heeft eigen arrangementen.

Op dit moment is er nog plaats in ons koor, vooral in de mannengroep! Heb je interesse? Kom gerust een keer kijken en luisteren in onze oefenruimte. 5 á 6 Keer per jaar treden wij op in cafés, jaarmarkten, festivals en feesten. Kijk voor meer informatie of boeking(en) op onze website www.rockvocals.nl.
^^ ..top..^^

Rainbow Colours

2017 - Rainbow ColoursHet gemengd koor Rainbow Colours uit Koudekerk aan den Rijn bestaat inmiddels al bijna 12 jaar. Het koor staat onder de professionele begeleiding van Svetlana Terpougova als dirigente en Anri Maharadze als pianist.

In de afgelopen jaren is het koor niet alleen gegroeid in het aantal leden, maar ook zeker in kwaliteit. Toeschouwers kunnen op Koningsdag zelf luisteren hoe de deskundigheid van Svetlana het koor op een hoger niveau heeft weten te brengen. Het repertoire is zeer gevarieerd van klassiek en opera tot musicals en modern. Er wordt gezongen met pianobegeleiding maar ook a capella, vierstemmig en in 8 verschillende talen.

De repetities vinden plaats iedere donderdag van 20.00-22.00 uur in Koudekerk aan den Rijn. Nieuwe bassen en tenoren zijn altijd welkom! Kijk voor meer informatie op www.rainbow-colours.nl.
^^ ..top..^^

Elijah Gospel & Soul Choir

2017 - Elijah Gospel & Soul ChoirElijah Gospel & Soul Choir bestaat uit 19 gedreven zangers en zangeressen. De muzikale leiding is in handen van Trea Kuijsten (dirigent/vocal coach) en Govert van der Kolm (toetsenist/arrangeur). Kernwoorden voor Elijah zijn verbondenheid, passie en energie.

Het koor treedt op bij diverse evenementen van bruiloften tot aan poptempel Paradiso. Ook zijn ze regelmatig op televisie te zien geweest. Elijah heeft een uitgebreid repertoire met traditionele gospels, grote soulhits en popsongs. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op de website: http://elijahmusic.nl.
^^ ..top..^^

Simply The Best

2017 - Simply The BestEind augustus 2014 ging het koor de Alphense Goldies van start. Serviceflat Driehoorne vond toen bij de Streekmuziekschool een gewillig oor om de mogelijkheden te onderzoeken van een popkoor voor ouderen geïnspireerd door het TV-programma Golden Oldies. Een inspirerende dirigent werd gevonden in de persoon van Ibo van Ingen, als docent en dirigent actief binnen de muziekschool.  Hij liep sinds 2009 rond met plannen voor het oprichten van een popkoor voor senioren, na het zien van de  documentaire Young@Heart.

Na  aankondiging in de lokale dagbladen stroomden de aanmeldingen binnen en werd er wekelijks gerepeteerd op de dinsdagochtend. Vanwege de grote belangstelling startte Ibo in september 2015 ook Simply The Best: dat koor repeteert op vrijdagmiddag in Driehoorne Alphen. De begeleiding van de koren wordt verzorgd door de vaste begeleidingsband de ComboBoys.

De Alphense Goldies en Simply The Best zijn hét bewijs dat het bij muziek niet alleen gaat om de muziek zelf, maar vooral ook om wat muziek voor mensen kan betekenen.  Nog uitgesprokener dan bij het bespelen van een instrument, is zingen iets wat je doet met je hele lijf, van top tot teen.
^^ ..top..^^

Castellumkoor

2017 - Castellumkoor

Het Castellumkoor (opgericht in 2009) is een gemengd koor met een breed repertoire. Van popsongs tot musical, van rock tot licht klassiek, gezongen door ca. 40 vrouwen en mannen. Onder begeleiding van Max Smeets (pianist/dirigent) wordt regelmatig opgetreden, zowel zelfstandig als begeleiding bij artiesten. Het klassieke werk The Armed Man van Karl Jenkins werd in 2015 uitgevoerd samen met fanfareorkest DSS. Maar voor een gezellige meezingavond is het koor ook te porren: in oktober 2016 vond Ameezing Alphen plaats in het Parktheater. Inmiddels zijn er plannen voor een Ameezing Kerst in Theater Castellum. Kortom: een koor dat zijn hand niet omdraait voor een prachtige uitdaging!

Kijk voor meer informatie op www.castellumkoor.nl.
^^ ..top..^^