Stichting Alphense Oranje Vieringen

Parkkunst in Park Rijnstroom is een feest voor iedereen

2017 parkkunstParkvilla Parkkunst is het grootste gratis publieksfestival van Alphen aan den Rijn. Het festival wordt ieder jaar op Koningsdag georganiseerd door Parkvilla met een programma voor jong en oud. Er worden ook dit jaar weer 20.000 bezoekers verwacht.

Tussen 12.00 – 19.00 uur familiefestival

Parkvilla Parkkunst heeft dit jaar weer drie thema’s: Kunst, Kinderen en Muziek! Je kunt op je gemak kijken bij de kunstkramen en genieten van de muziek. De kinderen vermaken zich bij het springkussen, de zweefmolen en de Paint-Inn. Er is dit jaar ook weer veel straattheater en binnen in de foyer van Parkvilla kan je onder het genot van een drankje genieten van een optreden van de alphense singer/songwriter Niek Oosterlee.

In het park geeft de Parkvilla Dansstudio een dansdemonstratie en in het Filmhuis draait elk uur een mooie film: Chill, the road to David’s Gelato. De film gaat over David die een droom heeft om zijn eigen ambachtelijke ijswinkel te openen.  Hij reist hiervoor van het Griekse eiland Mykonos, via Italië naar Gouda De hoofdrolspeler uit deze film, David Hoppenbrouwers, is aanwezig!

Kunstmarkt

Kom kijken en kunst opsnuiven bij de 40 kramen met kunstenaars uit het gehele land en cursisten van Parkvilla, luisterend naar het pianospel van een vrolijke pianist.

Muziekprogramma

Op het grote podium zijn er optredens van: Venhill, Join the Wolf Pack en Lekker!

Burgemeester Liesbeth Spies zal rond 14.30 uur iedereen welkom heten op het podium.

Straattheater

Er zijn weer veel levende standbeelden, maar ook de Stille Fanfare die onder leiding van de maître tamboer door het park marcheert, maar waar is de muziek?

Kinderfeest

Kom genieten en doe vooral mee met de Zweefmolen Engeltjesmolen, het springkussen, de Fiep Bus en de Paint-Inn. Leer koorddansen en jongleren bij de Circus campus.